Тіло до тіла: чому слід частіше обійматися з тими, кого ви любите

У сучасному світі важко знайти час, щоб просто розслабитися, оскільки велику частину часу займають справи та робота. Однак взаємодія з близькими є важливою складовою спокійного та щасливого життя. Експерти переконують, що обійми, потребують яких не тільки жінки, а й чоловіки, мають безліч несподіваних переваг.

1. Знеболювальне

Обійми з кимось, хто викликає у людини приємні емоції, провокує вироблення гормону окситоцину, здатного притупляти болючі відчуття. Навіть прості дотики можуть забезпечити виробництво достатньої кількості окситоцину, щоб самопочуття індивіда поліпшилося. Отже, щирі та довгі обійми взагалі повинні мати неймовірний ефект.

2. Міцний сон

Багатьом людям важко заснути, коли вони вже налаштувалися і опинились у ліжку. У такому разі вчені рекомендують щонайменше протягом десяти хвилин пообійматися зі своїм партнером. Як і в попередньому випадку, це запустить процес вироблення окситоцину, дозволяючи встановити тісніший зв’язок з другою половиною і звільнитися від стресу. Відсутність напруженості та розслабленість допоможе швидше вирушити у світ снів.

3. Прелюдія

Навіть дотик, що не має еротичного підтексту, може тягнути за собою виробництво допаміну, і, як відомо, цей гормон здатний збільшувати сексуальне бажання. Масаж або прості обійми можуть запустити в партнері режим «сексуальної активності», зміцнюючи стосунки. До того ж, такі торкання можуть перерости у пристрасний секс.

4. Користь для серця

У цьому випадку все знову обертається навколо окситоцину, який, на додаток до всього, служить в організмі гормоном, що «зв’язує». Він запускає у тілі хімічні реакції, здатні допомогти у зниженні кров’яного тиску, а це веде до скорочення ризику різних серцевих захворювань.

5. Обійми для всіх

Обійматись рекомендовано не лише безпосередньо зі своїм романтичним партнером, навіть якщо ви не надто любите такі «ніжності». Дарувати обійми можна близьким друзям і навіть домашнім вихованцям (але не перестарайтеся). Відчуття тепла та взаємозв’язку, що виникає згодом, запустить вироблення окситоцину, який, як ви вже встигли зрозуміти, відповідає за безліч процесів в організмі.

6. Імунна система

Тільки вироблення гормону щастя вже здатне викликати в людини почуття безпеки і розслабленості, що дуже на руку. Окситоцин, крім того, може активувати процес виробництва гормонів, які допомагають організму у боротьбі з інфекціями. Почасти, вся справа в «ефекті плацебо», коли людина під тиском відчуття безтурботності вірить у те, що не занедужає.

7. Боротьба зі стресом

Окситоцин, окрім уже зазначених переваг, також відповідає за зменшення у людини рівня стресу, якщо гормон генерується в достатній кількості. Обійми з партнером забезпечують між закоханими міцний зв’язок, додаючи людині впевненості та позбавляючи почуття дискомфорту у різних соціальних ситуаціях. Психологи рекомендують обійматися щонайменше десять хвилин на день.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.