Тушковане м’ясо з картоплею на цибульній ложці — простий рецепт з простими інгредієнтами. Варто спробувати!

Сьогодні я хочу представити вам чудовий рецепт тушонки, яку готую щоразу з великим задоволенням — адже вона неймовірно смачна, дуже проста в приготуванні, а головне: моя сім’я без розуму від цього ніжного і соковитого м’яса.

М’яка та рум’яна картопля, хрустка, трохи кислувата цибуля та ніжне та ароматне м’ясо – фантастично смачне та апетитне поєднання, перед яким неможливо встояти! Спробуйте самі, щоб переконатися! Смачного!

інгредієнти

— 500 г свинячої шиї

— свинячий бекон

— 3 картоплини

— 4 цибулини

— кріп

— високий

— чорний перець

— паприка

— коріандр

— кмин

— лимонний сік

Спосіб приготування

1. Наріжте м’ясо відповідними шматочками (як на шампури). Посипте його сіллю і спеціями за смаком і залиште маринуватися приблизно на 30 хвилин.

2. Через 30 хвилин добре розігрійте казан і додайте на дно кілька смужок бекону.

3. Поверх бекону додайте очищену цілу картоплю.

4. Далі додайте м’ясо навколо картоплі (по краях каструлі). (М’ясо трохи прилипне до горщика, але це нормально.)

5. Накриваємо казан кришкою і залишаємо все тушкуватися близько 40 хвилин, на маленькому вогні. Протягом цього часу не знімайте кришку з казана.

6. Через 40 хвилин рідина випарується, а інгредієнти почнуть підрум’янюватися. Зняти кришку і перемішати склад. Тушкуйте ще 10 хвилин, поки картопля і м’ясо не підрум’яняться рівномірно. (Якщо кришка не скляна, то по звуку дізнаєтеся, коли її потрібно зняти. Коли вміст казана перестане булькати, а почне шипіти, зніміть кришку і перемішайте склад.)

7. Тим часом нарізаємо півкільцями цибулю, ошпарюємо її окропом (щоб зменшилася гострота) і викладаємо в скляну тарілку. Потім трохи збризніть його лимонним соком і змішайте з дрібно нарізаним кропом і трохи солі.

Покладіть м’ясо та картоплю поверх цибулі та насолоджуйтесь!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.