Хочете розумних дітей? Робіть це всього 15 хвилин на день!

А ви знаєте, що найбільшим показником успіху або невдачі в школі для дітей є словниковий запас, який вони мають ще до того, як потрапляють до класу?

Дитина йде до школи, для того щоб вивчити нові слова, але від того, який її словниковий запас, залежить, як багато з того, що говорить учитель, буде зрозуміло. А оскільки більшість уроків протягом перших чотирьох років навчання в школі відбуваються в усній формі, то дитина, яка має найбільший запас слів у своїй голові, розумітиме найбільше, а дитина, яка має найменший набір слів, розумітиме найменше.

То як же нам переконатися, що наші діти мають необхідну підтримку, перш ніж вони увійдуть у священні класи школи?

Від новонародженого до підлітка наші діти мають чути, як ми читаємо книжку за книжкою – навіть 15 хвилин на день! – щоб мати максимальну академічну користь.

Але переваги не починаються і не закінчуються в школі. Хочете дітей, які плекають любов до навчання і читання протягом усього життя? Читайте вголос їм.

Батьки відіграють неоціненну роль у створенні основи для навчання читання.

Що краще дитина розуміє мову, то легше вона навчиться читати. Що більше вона вміє читати, то легше вчиться. А навчання, як правило, має ефект снігової кулі – що більше ти знаєш, то більше хочеш знати.

Хочете ближчих стосунків зі своїми дітьми? Прочитайте вголос їм.

Ми вражені тим, що діти знову і знову кажуть, що найкращий час, який їм запам’ятався, це той, який вони проводили з батьками, – той момент, коли вони сиділи і разом читали.

Ліза Бейкер

Так, це не будуть мільйони годин, які вони проводять перед екранами. Це будуть тихі моменти, перед сном у затишному ліжечку або лежачи по підлозі в ігровій кімнаті, читаючи одні й ті самі книжки знову і знову, які означають для них світ.

Хочеш, щоб ваші діти краще вас слухалися? Читайте їм вголос.

“Момент” батьки-дитина-книга “навіть може допомогти приборкати такі проблеми поведінки, як агресія, гіперактивність і труднощі з увагою.

Перрі Клас, докторка медицини.

Ці ефекти – менше гіперактивності, менше агресії – тривають роками, згідно з дослідженням. Крім того, діти, які щодня читають мають, контроль над своєю поведінкою, часто більш слухняні. Усе це за невелику ціну в 15 хвилин читання на день?

Хочете дітей, які практикують більше співчуття? Читай їм вголос!

Схоже, що читання художньої літератури може поліпшити здатність читача поставити себе на місце іншої людини і розігнати уяву таким чином, що це дуже схоже на візуалізацію, яку спортсмен використовував би для активації м’язової пам’яті, використовуваної в спорті під час тренування.

Це дослідження, проведене 2014 року, показало, що те ж саме стосується і засвоєння емоцій, досвіду і стосунків персонажів, про яких ви читаєте.

Коли ми перебуваємо в головах людей, які живуть абсолютно різними життями, ніж наші, це допомагає нам дивитися на речі з їхнього погляду і діяти відповідним чином, коли вони підходять до цих різних ідей у реальному житті.

Отже, зробіть це звичкою. Візьміть книгу сьогодні. Не чекайте, щоб почати, починайте їм читати з того моменту, коли вони самі ще навіть не навчилися перегортати сторінки, і не зупиняйтеся після того, як вони стануть достатньо дорослими, щоб прочитати їх самим. Підіть у бібліотеку. Візьміть для них цікаву книжку. Читайте, поки вони перебувають у ванній або лежать у ліжечку чи у ванні. Нехай вони виберуть главу книги, яка їм цікава.
І читайте, читайте, читайте!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.