Золоті слова, які може сказати тільки справжній чоловік і батько

Деякі чоловіки продовжують вірити, що місце жінки на кухні, виховувати дітей – це її прямий обов’язок, а вони готові працювати й іноді виконувати “чоловічу роботу”.

Про партнерство у шлюбі мало хто думає. Нещодавно в нас у гостях були наші друзі – сімейна пара. Після вечері, я, як зазвичай, став допомагати своїй дружині прибирати зі столу і почав мити посуд.

Для нашої сім’ї це звична справа. Не можу сказати, що в будинку тільки я мию посуд, але я не бачу в цьому нічого особливого і незвичайного. По-моєму, допомагати своїй жінці це перший обов’язок чоловіка.

Спостерігаючи за моїми діями, дружина друга, не без заздрості в голосі, сказала своєму чоловікові: “Ось дивись, Андрій Оксані допомагає, а ти навіть тарілку за собою вдома прибрати не можеш!”

На що чоловік відповів:
“А ти мені тоді навіщо?”. У мене тут же виникло зустрічне запитання: “А ти їй навіщо? Тамагочі, за яким потрібно прибирати і якого потрібно годувати, вона може і в телефон завантажити”.

Я ніколи не розумів такого ставлення багатьох чоловіків до своєї другої половинки. Чому ви вважаєте, що домашні клопоти це тільки жіночий обов’язок? А що тоді чоловічий? Цвях у стіну забити?

Але, зачекайте, цвях у стіну ви не щодня забиваєте, а домашні справи потрібно робити щодня. Чому все це має лягти на тендітні жіночі плечі?

Коли я став говорити ці доводи другові, він обурився: “Наші діди з давніх-давен так жили: жінки за господарством стежать, а чоловіки працюють! І раніше у жінок більше обов’язків було: і хата, і діти, худоба, воду з колодязя принести і на дровах приготували.

А зараз у них удома всі зручності, машинки автомати, праски з відпарювачем, мультиварки і посудомийки: їм узагалі нічого робити не потрібно, тож посуд вона може і сама помити, а я на роботі втомлююся”.

Згоден, нашим бабусям не легко було, і сучасним жінкам дуже допомагає побутова техніка. АЛЕ зараз жінки так само працюють нарівні з чоловіками (я не кажу про “ляльок з очима”, покликання яких бути аксесуаром для багатих).

У нашій родині так заведено: ми приходимо з роботи, я допомагаю дружині приготувати вечерю і прибрати, потім разом відпочиваємо.

Я вважаю, що моя жінка не зобов’язана стояти одна весь вечір біля плити і раковини, одна займатися з дитиною, а потім втомлена валитися з ніг. Я хочу бачити поруч із собою красиву і не замучену домашніми справами дружину. І це, в першу чергу, моя турбота.

Якщо я не буду їй допомагати, то у неї і не буде сил і часу на себе і мене, відповідно. Інакше, який же я чоловік і захисник, якщо не можу допомогти своїй коханій? Золоті слова, які може сказати тільки справжній чоловік і батько!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.