Як приготувати ідеальний плов

Щоб у вас вийшов ідеальний і смачний плов, завжди дотримуйтесь кількох правил.

Морква ніколи не треться на тертці, вона ріжеться соломкою – чим довше соломка – тим смачніше страва.

Найпідходяща посуда для готування плову – це чавунний казанок, товста каструля або сковорода з високими бортами. Кришка завжди повинна щільно прилягати.

Всі спеції і сіль кладемо в плов в середині процесу приготування. Також рис з м’ясом в каструлі не змішувати, тільки перед подачею на стіл.

Щоб плов став ніжніше і смачніше, і у вас є зайвий час, укутайте каструлю з пловом ковдрою на 30 – 60 хвилин. За цей час він розпариться і натягнеться усіма смаками спецій і м’яса.

Узбецький плов, етапи приготування:

– Сильно нагріваємо олію і обсмажуємо півкільця цибулі до золотистого кольору;

– додаємо кубики яловичини;

– всипаємо моркву, солимо і все добре обсмажуємо;

– заливаємо кип’ячену воду так, щоб вона була вище моркви на 3 – 4 см. Зменшуємо вогонь і варимо бульйон. Чим довше, тим смачніше;

– рис повинен бути свіжим, краще вибирайте довге зерно. Перебираємо і промиваємо, замочувати немає потреби, якщо хочете розсипчастий плов;

– пробуємо бульйон на сіль, він повинен бути більш солоний, ніж ви звикли солити супи. Рис вбирає в себе багато солі;

Всипаємо рис і заливаємо воду на 2 пальці вище рису. Коли вода вбереться, робимо по всій поверхні рису лунки і вливаємо в них воду. Періодично перевіряємо рис і лунки, доливаємо воду. Якщо вода в лунках поблискує – це олія, і ми робимо самий мінімальний вогонь і варимо плов 20 хвилин. Потім вимикаємо, перемішуємо, закриваємо кришку і даємо настоятися 10 хвилин.

Дуже смачно, якщо ви додасте в плов сушені айву, барбарис, нут.

Як приготувати ідеальний плов

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.