Сусід відкрив секрет приготування сиру за 5 хвилин

Це важко уявити, якщо ви ніколи не бували в Туреччині, але в цій середземноморській країні готують неймовірні молочні продукти. Особливо це стосується турецького сиру. Готується він з мінімальної кількості компонентів. Основних всього два: свіжий стиглий лимон і коров’яче молоко.

Молоко обов’язково має бути свіжим. Більш того, його можна замінити кислим або зсілим, щоб врятувати продукти. Отже, молоко треба перелити в каструлю і поставити на повільний вогонь.

Поки кисле молоко гріється, треба відокремити м’якоть лимона від кісточок і вичавити сік. Свіжовичавлений сік треба вилити в  молоко. Чим повільніше додавати лимон, тим більш ніжним вийде турецький сирок.

Коли все закипить, треба поступово охолодити каструлю. Поступово сир сам почне збиратися в грудочки під дією лимонної кислоти. Коли майбутній сир остаточно опуститься на дно, треба процідити його через марлю: нею застеляють друшляк.

Як тільки сироватка витече, незвичайні ласощі готові! За підсумком з цих простих продуктів вийде 500 грам сиру і приблизно 500 мілілітрів свіжої молочної сироватки. Вона підійде для створення тісту для оладок або специфічних соковмісних напоїв.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.