Супер рецепт чебуреків, приготованих в домашніх умовах. Ваше тісто вийде шаруватим, хрустким, пузирчастим, а начинка смачною і соковитою

Кожна господиня готує чебуреки по різному. Давно відомо, що смак чебуреків залежить від тіста, для того щоб у вас завжди виходили відмінні чебуреки, я поділюся з вами цим рецептом самого смачного тіста. Ваше тісто вийде шаруватим, хрустким, пузирчасте, просто обалдєне, а начинка смачною і соковитою.

Інгредієнти:

Тісто на чебуреки:

  1. Борошно – 3,5 склянки
  2. Вода (окріп) – 1 стакан
  3. Яйце куряче – 1 шт
  4. Сіль – 1 ч. л без гірки
  5. Гoрiлка – 2 ст. л
  6. Олія – 2 ст. л

Начинка на чебуреки:

  • Фарш, (я використовую свинячий) – 700 гр
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 2 зубки
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Для соковитості і смаку, потрібно додати ряжанки – приблизно грам 150, яка вам подобається консистенція, можна і більше.

Приготування:
Розчиняємо сіль в окропі, потім додаємо олію і негайно заварюємо спочатку один стакан просіяного борошна, все добре перемішавши ложкою, щоб не було грудочок.
Даємо охолонути.
Потім додаємо яйце, горілку і борошно, що залишилося, замішуємо руками тісто. Готове тісто накриваємо мокрим рушником або харчовою плівкою і залишаємо «підходити» хвилин 40-45. Знаю, що зараз почнуться суперечки з приводу яйця, не хочете – не додавайте, а я додаю і виходить відмінне тісто. Якщо не візьмете яйце, додайте більше води.
Поки тісто настоюється готуємо начинку.
Для цього з’єднуємо: фарш, пропущений через м’ясорубку і дрібно порізану цибулю, пропущений через прес часник і ряжанку. Не забудьте посолити та поперчити.
Чебуреки можна робити в спеціальній чебуречниці, а можна просто на сковороді.
Для того, щоб краї при смаженні не розходилися, змащуємо їх водою або білком і потім добре защипуємо.
Смажимо чебуреки тільки на добре розігрітій олії, з обох сторін, до отримання золотисто-коричневого кольору.
У нас вийшли шикарні чебуреки! А секрет рецепта простий: тісто для чебуреків – на горілці, а фарш для чебуреків – на ряжанці!
Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.