Полуничне варення з соком лимона

Інгредієнти:

900 г полуниці

800 г цукру

4 ст.л. соку лимона

Процес приготування:

Приготоване за цим рецептом полуничне варення виходить прекрасної консистенції – не надто густої або рідкої, завдяки лимонному соку воно виходить не дуже солодким і краще загусає.

Полуницю перебрати, промити, обсушити, потім викласти в каструлю і розім’яти за допомогою товкачика для картопляного пюре.

Всипати до розім’ятих ягід цукор, влити сік лимона.

Поставити полуницю з цукром і соком лимона на слабкий вогонь, прогріти до розчинення цукру, помішуючи, потім нагрівання збільшити, довести все до хорошого кипіння на сильному вогні при постійному помішуванні варити близько 20 хв.

Перевірити готовність варення можна так: одну ложку варення викласти на охолоджене в морозильній камері блюдечко, залишити на кілька секунд або на хвилину поставити в морозилку, потім провести пальцем по поверхні варення – якщо вона скривиться, значить, варення готове, якщо ж ні, значить варення слід проварити ще кілька хвилин.

Розкласти полуничне варення з соком лимона по стерилізованим гарячим банкам, не доливаючи варення до краю банок на відстань 1 см, потім закрити кришками і протягом 10 хв простерилізувати у киплячій воді.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.