Паска “Сонечко”: рецепт паски, яку буду пекти на Великдень 5-й рік поспіль

Покроковий рецепт приготування:
Привіт, сьогодні хочу поділитися з вами найулюбленішим, вже протягом 5 років варіантом паски “Сонечко”, люблю таку паску в першу чергу за яскравий жовтий колір, звичайно ж за смак, і вона не черствіє до 7 днів.

Нам знадобиться:
Для паски:
Молоко – 300мл.
Борошно – 800 гр.
Ванільний цукор – 1пакетик
Дріжджі свіжі – 15 гр. (Сухі -5 гр)
Яйце – 5 шт.
Сіль – 1/2 ч. л.
Цукор – 200 гр.
Куркума – 1ч.
Вершкове масло – 200 гр.
Соняшникова олія – 50 мл.
Для глазурі:
Цукор – 180 гр.
Желатин – 1 ч. л.
Вода кип’яток – 6 ст.л.
Лимонний сік – 1ч.л.
Покроковий рецепт приготування:
1 етап: у мисці змішаємо 100 мл молока з половиною ч. л. солі та 1 ч.л. цукру, додаємо дріжджі, додаємо 100 грам просіяного борошна і залишимо для підйому на 15-20 хвилин.

2 етап: приготуємо заварну основу: у каструлю вливаємо 200 мл молока, додаємо ванільний цукор, як закипить знімаємо і додаємо 150 г борошна перемішуємо та залишимо охолоджуватись.

Як охолоне додаємо опару (для зручності можна скористатися міксером, якщо маса буде густа додайте трохи молока) і залишимо на 1 годину для підйому.

3 етап: яйця розділимо на білок та жовток. Білки приберемо в холодильник, до жовтків додаємо цукор і куркуму (вона додасть жовтого кольору паскам), збиваємо міксером, додаємо до опари та перемішуємо і тепер додаємо 150 грам просіяного борошна та прибираємо на 1,5 години для підйому.

4 етап: вершкове масло розтопимо і дамо йому охолонути, додаємо в тісто впереміш з борошном і перемішуємо.

Додаємо наповнювач і перемішуємо.

Готове тісто ділимо і розкладаємо по формам.

Даємо піднятися в теплому місці 1-15 години і випікаємо. На дно я ставлю піддон з водою щоб паски не пригоріли. Випікаємо при 180 градусах 15 хвилин, потім прикриваємо фольгою (щоб верх не пригорів) і випікаємо при 170 градусах 15-30 хвилин до готовності (все залежить від розміру пасок). Дати охолонути на боці щоб вони не просіли.

Готові паски змащуємо глазур’ю і відразу посипаємо присипкою. Готуємо так: В миску кладемо желатин, потім вливаємо 2 ч.л. кип’ятку і перемішуємо до розчинення. В сотейник кладемо весь цукор і вливаємо 4 ч.л. води, ставимо на вогонь і розмішуємо до кипіння (треба щоб цукор розчинився), вливаємо желатин, перемішуємо і збиваємо міксером. Як маса почне біліти вливаємо лимонний сік і продовжуємо збивати до потрібної Вам консистенції, готово.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.