Як запекти цілі печериці в духовці

Якщо не на салат, волію готувати печериці в духовці або на багатті. Як на мене, тоді гриби стають більш соковитими та пружними. У сезон пікніків навіть робила шашлик із печериць. А ось у холодну пору року запікаю цілі печериці в духовці. Їхній рецепт досить простий.

Щоб приготувати цілі печериці в духовці, знадобиться не менше 1 кг великих та середніх грибів. Дрібні краще пустити на закрутки або салат. Зверніть увагу також на приготування маринаду. Він складається всього з 3 компонентів, тому забути про якийсь із них не вийде.

Інгредієнти

  • Печериці свіжі1 кг
  • Масло вершкове 82,5%70 г
  • Лимонний сік2 ст.л.
  • Олія1 ст.л.
  • Часник (порошок)1 ч.л.
  • Сіль1 ч.л.
  • Петрушка (зелень)1 пучок

ПРИГОТУВАННЯ:

Для початку приготуємо маринад. Вершкове масло розтопіть, остудіть до кімнатної температури. До нього додайте сіль та сушений часник.

Часник можна взяти свіжий. Почистіть 3-4 зубчики та пропустіть через прес. Перемішайте інгредієнти вінчиком. Печериці пересипте в миску. Ретельно промийте їх та обсушіть.

Як запекти цілі печериці в духовці

Залийте гриби вершковим маринадом. Перемішайте їх руками. Маринад повинен покрити кожен грибочок. Форму для випічки змажте олією.

Як запекти цілі печериці в духовці

Гриби перекладіть у форму шапочками вниз. Готуйте страву в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин. Орієнтуйтеся на потужність свого приладу.

Готові гриби викладіть на тарілку. Посипте їх рубаною петрушкою і полийте лимонним соком. До столу можете подавати як гарячими, так і остиглими.

Як запекти цілі печериці в духовці

Особисто я цілі печериці в духовці готую до півгодини. Адже вони не мають бути сухими. Подаю таку страву до столу з двома видами соусів: сметанним та гірчичним. Додавати до них часник не потрібно, оскільки самі гриби мають сильний часниковий аромат.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.