Як запекти сало в духовці: всі тонкості рецепта

Вам знадобиться мінімум інгредієнтів. Головне – вибрати свіжий і ароматний шматок підчеревини. Тоді і страва вийде апетитною. Трохи спецій і, звичайно ж, часник перетворять сало в справжній делікатес, який не соромно і на святковий стіл подати. Якщо його не з’їдять раніше.

Інгредієнти

  • Підчеревина – 500 г
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 0,25 ч. л.
  • Часник – 3-5 зуб.

Як приготувати сало в духовці

Добре помийте підчеревину і приберіть зайву вологу паперовими рушниками. Якщо шматок товстий, розріжте його вздовж або зробіть надрізи по всій довжині.

Натріть часник на дрібній тертці або пропустіть через прес. Сало посоліть, поперчіть, посипте меленим лавровим листом і натріть часником.

Перекладіть заготовку в рукав для запікання або фольгу і залиште маринуватися. При кімнатній температурі досить 1-2 години. У холодильнику можна залишити сало на ніч або на добу (так навіть смачніше буде).

Розігрійте духовку до температури 200 градусів і запікайте сало протягом 30 хвилин. Якщо шматок товстий, то збільште час до 45 хвилин.

Якщо запікати сало без рукава, часник може підгоріти і додати страві гіркоту. Рум’яної скоринки ви не отримаєте, зате підчеревина буде соковитою і ароматною. За смаком запечене сало нагадує домашню ковбасу з часником. Підійде до будь-якого гарніру, в якості закуски і на бутерброди.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.