Яблучний пиріг “Три склянки”: просто натираємо яблука та змішуємо сухі інгредієнти (впорається кожен)

Сьогодні печемо яблучний пиріг «Три склянки». Неймовірно смачний, швидкий, ніжний, соковитий, а який ароматний! Вийде у всіх, навіть якщо ви готуєте вперше!

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Нам знадобиться 4 великі або 5 середніх яблук. Натираємо їх на великій тертці. Шкірку можна навіть не очищати.

Поливаємо терті яблука зверху лимонним соком, який не дасть яблукам сильно потемніти. Перемішуємо і ділимо яблука на око на 3 приблизно рівні частини. Поки що відставляємо їх убік.

Змішуємо в мисці сухі інгредієнти: манку, борошно, цукор та 1,5 ч.л. розпушувача. Це і є основні інгредієнти, які беремо склянку. (Склянка у мене на 200 г)

Усю суху суміш тепер ділимо на 4 рівні частини, щоб вийшли 4 однакові коржі. Я використовую ваги, виходить десь по 120-125 г.

Беремо форму на 20 см. У мене роз’ємна, тому дно вибачаю папером і фіксую її бічною панеллю, а боки форми змащую вершковим маслом і лише потім теж застеляю папером, вирізаним за розміром.

Якщо форма у вас не роз’ємна, то папір на дні форми теж потрібно приклеїти на олію.

Ну, а тепер засипаємо все у форму по черзі, щоби у нас вийшов рівномірний пиріг. Робимо 4 шари сухої суміші та 3 шари яблук. Останнім шаром має бути сипуча суміш.

Тепер склянку молока переливаємо у велику ємність, нагріваємо до гарячого стану та кладемо шматочок вершкового масла. Перемішуємо та заливаємо гарячим молоком пиріг зверху. Робимо вилкою проколи, щоб молоко повністю просочило пиріг.

Ставимо його випікатися в нагріту до 180 градусів духовку приблизно на годину. Потім дістаємо пиріг з духовки і даємо повністю охолонути у формі.

Тепер знімаємо бічну панель, прибираємо папір, зверху кладемо тарілку, перевертаємо пиріг верх дном. Потім знову кладемо зверху вже ту тарілку, на якій подаватимемо пиріг до столу і знову перевертаємо. Не бійтеся, що пиріг розповзеться убік, він чудово тримає форму і з ним нічого не станеться.

Присипаємо зверху цукровою пудрою і насолоджуємося ніжним смаком ароматного яблучного пирога. За смаком, це як торт чи якийсь ніжний десерт із кремом. Соковитий, вологий, дуже смачний!

Рецепт рекомендую щиро! Готуйте та ділитесь своїми враженнями у коментарях!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.