«Царське» варення з абрикосів: ділюся рецептом, підслуханим у однієї жінки на ринку

Щотижня ми всією сім’єю намагаємося ходити на ринок, щоб купити натуральні свіжі продукти. Найбільше мене цікавлять фрукти і ягоди. І ось стоїмо, значить, вибираємо абрикоси, поруч зі мною – жінка, яка ретельно вибирає абрикоси. Коли продавець поцікавилася, навіщо їй стільки фруктів, вона відповіла, що буде робити царське варення.

Одної назви було достатньо для того, щоб мені захотілося поцікавитися рецептом. Виявилося, що головна особливість цієї страви полягає в тому, що плоди не розварюються, вони залишаються цілими і виглядають просто ідеально. А це, в свою чергу, дуже радує око.

Отже, я готова поділитися з вами чудовим рецептом. Просто спробуйте приготувати його самі, і ви не пошкодуєте.

Ось, що потрібно зробити в першу чергу. Треба взяти абрикоси і ретельно їх помити. Я рекомендую попередньо замочити їх у звичайній холодній воді на кілька хвилин, причому бажано додати спеціальний засіб, який підходить для миття посуду і продуктів харчування.

Після цього на кожному абрикосі робиться надріз, дістається кісточка. Важливо, щоб плід при цьому залишився цілим і неушкодженим. Щоб досягти такого результату, потрібно вибирати сорти, в яких кістка відстає максимально легко.

Далі необхідно підготувати спеціальний молоточок для того, щоб відбивати ним кісточки. Це потрібно, щоб дістати ядерце, воно в обов’язковому порядку знадобиться для варення. Нічого складного в цьому немає, лякатися не варто.

До речі, ядра дуже смачні, чимось вони віддалено нагадують мигдаль. До того ж в них дуже багато користі для здоров’я. Їх необхідно викласти в абрикоси, де раніше були кісточки.

Після цього абрикоси можна прибрати і приступити до приготування сиропу. Для цього в каструлі змішується цукор і вода, суміш ставиться на вогонь. Цукор треба брати найпростіший – білий. Масу треба довести до кипіння і варити близько 3-4 хвилин.

Абрикоси, складені в банку, обливаються цією рідиною. Далі залишиться закатати банки і остудити варення. Стерилізувати посуд обов’язково. Якщо хочеться зберігати продукт довго, заливати плоди окропом потрібно в середньому 5 разів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.