Татарський тришаровий пиріг – дуже смачний пиріг-тортик

Cтара татарка, тітка моєї найкращої подруги, поділилася сімейним рецептом тришарового пирога. Скажу чесно, таку смакоту я давно не їла! Дуже ніжне повітряне тісто, просто тане в роті. Начинка з чорносливом і курагою виходить шалено ароматною і соковитою, а лимонний прошарок гармонійно врівноважує солодкий смак і надає приємну кислинку. Не пиріг, а мрія!

Інгредієнти для тіста:
3 ст. борошна
200 г вершкового масла
100 мл молока
60 г цукру
1 ч. л. розпушувача
щіпка солі
Інгредієнти для начинки:

250 г кураги
250 г чорносливу
2 лимона
6 ст. л. цукру
1 ст. л. борошна

Приготування:

Для приготування начинки лимон обріжте з обох сторін, поділи на 4 частини, пропусти через м’ясорубку. Також подрібни окремо курагу і чорнослив.
До лимону додай цукор і їдальню ложку борошна. Гарненько перемішати.
Для приготування тіста холодне масло з морозилки обваляти в борошні і натерти на великій терці до утворення масляно-мучної крихти. Відклади дві столові ложки крихти для посипання пирога.
Додай в тісто цукор, розпушувач і сіль. Перемішати, а потім влийте молоко. Замісити тісто. Збери його в єдиний ком.
Переклади тісто на присипаний борошном стіл, скачай в ковбаску і розділити на 4 частини. Одна з частин повинна бути трохи більше за інших.
Більшу частину тіста розкатай і виклади на дно форми для випікання так, щоб були ще й бортики. Форму змасти невеликим шматочком вершкового масла або застели шматком пергаментного паперу.


Нижнім шаром розподіли чорнослив. Розкатай наступний шматок тіста і викладай на чорнослив, акуратно притискаючи краї.
На тісто виклади курагу, рівномірно розподіляючи по всій поверхні тіста. Закрий шар кураги наступним пластом тіста, викладай начинку з лимона. Накрий її останнім шматком тіста. Зверху присип крихтою.
Випікай пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин. Дай пирогу повністю охолонути і тільки потім нарізати на шматочки.

Ось і все, тришаровий пиріг з ароматною начинкою готовий. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.