Рецепт повітряного тіста

Навіщо потрібні різні складні рецепти тесту, якщо можна їх замінити одним універсальним? Великий плюс заварного тесту в тому, що воно завжди виходить м’яким і ніжним, його складно зіпсувати. Вареники з такого тесту ніколи не розварюються і тримають форму.

Заварне тісто для вареників
“Так просто!” пропонує універсальний рецепт заварного тесту, який неодмінно повинен потрапити в твою скарбничку. Тісто не тільки надзвичайно приємне в роботі, а ще й смачне! Що пельмені, що вареники, що чебуреки виходять з ним незвичайними. Також з такого тесту можна приготувати чудові пози, хінкалі, манти і листкові пиріжки.

Складові
3 ст. борошна
1,5 ст. окропу
1 яйце
3 ст. л. соняшникової олії
0,5 ч. Л. солі


Приготування
Просіяне борошно змішай з сіллю. Зроби в гірці поглиблення і даси туди соняшникова олія.
заварне тісто для пельменів

Спар воду, і даси борошно, перемішати масу до однорідної консистенції. Дай тісту трохи охолонути, приблизно 5 хвилин.

В окремому посуді злегка збовтай яйце, щоб білок з жовтком змішалися, вилий суміш в тісто і почни його перемішувати. Спочатку кого нібито розпадеться на окремі ковзаючі сегменти, але через хвилину замісу у тебе вийде однорідне заварне тісто.
заварне тісто на манти

Залиш тісто в мисці відпочивати хвилин на 30, не забудь накрити його рушником. За цей час можеш підготувати начинку для свого майбутнього кулінарного витвору.
заварне тісто без дріжджів.

Чудо, а не тісто! З однієї порції сьогодні вийшов цілий набір страв: вареники з сиром, чебуреки з м’ясом і на пампушки залишилося … Заварне тісто виходить ніжним, м’яким і податливим, працювати з ним – суцільне задоволення. Готові вироби прекрасно тримають форму при варінні, смаженні і заморожування.

Влітку так хочеться стояти біля плити, тому в хід йдуть всілякі «ліниві» рецепти простих, але дуже смачних страв. Не витрачай час на підготовку, краще поніжся на сонечку довше або вирвуся на природу з друзями.

Спробуй приготувати просте заварне тісто і ти, не забудь поділитися рецептом з друзями в соціальних мережах!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.