Підслухав у м’ясній крамниці рецепт котлет, які тануть у роті. Смачні, соковиті та ніжні. Готуємо тепер щотижня

Використовуйте кілька простих хитрощів, щоб смак котлет був головною темою на будь-якому застілля. У цьому рецепті ви знайдете корисні поради для приготування ніжних та соковитих котлеток. Приємного читання!

Для цього простого та смачного рецепту наріжте одну цілу цибулину дрібним кубиком. Для цього розділіть навпіл, а кожну половинку надріжте смужками по 2 міліметри і наріжте.

Щоб котлетки були ніжнішими і ароматнішими, цибулю необхідно злегка обсмажити на сковороді. А коли він стане прозорим та почне золотитися, додайте одну столову ложку звичайної води. Вода відразу випарується, але зробить цибулю дуже ніжною та смачною.

У цьому рецепті не обійдеться без петрушки – цариці зелені. Вона надасть нашим котлеткам трохи пряний і трохи терпкий аромат. Дрібно-дрібно наріжте за допомогою ножа.

Далі змішайте півчайної ложки гірчиці, одне куряче яйце і половинку чайної ложки сушеного часнику. Також додайте половину чайної ложки чорного меленого перцю.

Родзинкою нашого рецепту є щіпка мускатного горіха. Він додасть теплу перцеву ноту нашому фаршу та густий пряний аромат.

Збийте суміш і змішайте з половинкою склянки мелених сухарів або панірувальних. Також додайте будь-які вершки – 50 мілілітрів. Їх можна замінити водою.

Ось тепер настав час поєднати всі наші продукти. Візьміть фарш, яєчно-вершкову суміш та зелень. Не забудьте додати цибулю, яку ми обсмажували. Добре вимісити до однорідного стану, доки фарш не стане липким. Не забудьте посолити (біля однієї чайної ложки, до смаку).

Невеликий секрет: якщо фарш пристає до рук, під час вимішування змочіть руки водою.
І ще хочу розповісти одну хитрість

Допустимо ми не впевнені, чи добре по солі чи спеціям. Як нам перевірити? Дуже просто! Зліпите мікро котлетку, розміром із чайну ложку. Швидко обсмажте цю крихту на сковороді та спробуйте на смак. Якщо все влаштовує, можна починати готувати великі, стандартні котлети. Або ж підсолити чи додати ще спецій.

При жарінні котлет теж є свої невеликі секрети. Котлетки формуйте за вагою приблизно по 100 грам в одній штуці.

Використовуйте чавунну або сталеву сковороду, тому що вона може добре нагрітися. Сковороди з антипригарним покриттям не потрібно використовувати.

Обсмажуйте котлети на середньому нагріванні до того, як одна сторона не стане рум’яною та підсмаженою. І лише потім перевертайте на інший бік.

Тепер найголовніше. Наші котлетки рум’яні та обсмажені з двох боків. Але вони ще готові. Щоб довести їх до кондиції та не втратити соковитість, доробляємо їх у духовці.

Візьміть лист і застеліть пергаментним папером. Викладіть котлети так, щоб між ними залишався проміжок в один сантиметр. Можна зверху трохи полити олією, в якій вони смажилися.

Встановіть духовку на 180 градусів на середній рівень. Ми доведемо їх до готовності протягом 10 хвилин. У такий спосіб вони вийдуть дуже ніжними та соковитими.

Дістаньте котлетки з духовки, покладіть у глибоку тарілку та накрийте кришкою. Дайте їм спокійно та рівномірно охолонути. Щоб усі соки розподілились.

Відкушуєш таку котлету і сік прямо по щоках тече – такі вони соковиті та ніжні. При цьому повністю просмажені. Смачного!

Складові:

Фарш яловичий або свинячий 600 г

Цибуля ріпка 1 шт.

Яйце 1 шт.

Вершки 50мл.

Петрушка (свіжа чи сушена)

Гірчиця 1\2 чайної ложки

Сушений часник 1\2 чайної ложки

Чорний перець 1\4 чайної ложки

Мускатний горіх щіпка

Сухарі для панірування 1\2 склянки

Сіль

Олія соняшникова

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.