Пиріг з відривними булочками, які з’їдаються за хвилину. Ніколи не залишаються на наступний день

Без сумніву, це найкращий пиріг з відривними булочками. Але сам рецепт настільки простий, що ви більше не поставите питання як приготувати булочки просто і смачно. Так, його приготування змусить вас трішки затриматися на кухні, але повірте, це того варте!

Інгредієнти

  • 500 г борошна
  • 20 г дріжджів
  • 200 – 250 мл молока
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 ложка цукру
  • 5 столових ложок олії

Для змащування тіста

  • розм’якшеного масла або маргарину

На булочку

  • 1  яєчний жовток
  •  1-2 ст.л. кунжут

Як спекти пиріг з відривними булочками

Готуємо всі інгредієнти для тіста. Дріжджі для замішування я використовую пресовані, ви можете взяти і сухі. Молоко та олія повинні бути теплими. Насипте борошно в ємність, зробіть поглиблення, додайте дріжджі, цукор і трохи теплого молока і дайте піднятися. У дріжджі всипати сіль, олію та решту молока і замісити тісто. Добре вимішуйте, щоб вийшло гладке тісто, яке не прилипає до рук.

Залишити тісто в теплому місці для підйому. Готове тісто обминаємо. Отримане тісто вимісити на присипаній борошном робочій поверхні, розділити на 5 рівних частин і з кожної сформувати кульку. Залиште на 10 хв. відпочивати.

Розкачайте кожну кульку до розміру неглибокої тарілки. 4 кульки змастіть розм’якшеним маргарином або маслом і покладіть одну на другу. Зверху покладіть п’яту, не змащену маслом.

Потім розкачайте все тісто в коло діаметром до 45 см. Виріжте з кола кільце шириною приблизно 2-3 см.

Круг, що залишився, розріжте на 16 частин.

Скрутіть, але не як зазвичай на рогалики, а так, щоб йти прямо по одній стороні трикутника. Розкладіть у форму, змащену олією або маргарином, ширшою стороною вздовж краю.

Форма, в якій я пекла, має діаметр 26 см. Розріжте кільце з тіста, що залишилося на 4 рівні частини, зробіть трояндочки і помістіть в середину форми.

Залишити в теплому місці для підйому, змастити збитим жовтком, посипати кунжутом і запікати при 200 С, коли почне підрум’янюватися, зменшити до 180 і випікати до кінця, приблизно 45 хв.

Невелика порада:  при випічці, оскільки тісто замішується на молоці, воно швидко підрум’янюється. Пиріг можна захистити алюмінієвою фольгою або папером для випікання, коли він трохи пропечеться і почне підрум’янюватися, просто покладіть на нього фольгу, не притискайте її до форми.

Коли пиріг  з відривними булочками спечеться, необхідно вийняти його з духовки і буквально на кілька хвилин накрити рушником. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.