Натуральна заправка в салати смачніше майонезу

Всім, хто намагається використовувати в своєму раціоні натуральні продукти, підійде цей рецепт заправки для салатів. Можна назвати це соусом.

Вона прекрасно урізноманітнює смак будь-якого салату, а також добре поєднується і замінює важкий майонез в стравах з м’яса, риби, з запеченими овочами. Салати з морепродуктів з такою заправкою виходять просто незрівнянні.

Готувати її простіше простого, склад нескладний. Можна зберігати в звичайній баночці в холодильнику.

Що потрібно для смачної заправки:

  • Сметана 25% – 8-9 столових ложок;
  • Яєчні жовтки (варені) – 2 шт;
  • Гірчиця – 1 чайна ложка;
  • Дрібка солі;
  • Свіжовичавлений сік лимона – півтори чайні ложки;
  • Дрібка сухого ароматного базиліка;
  • Трохи чорного меленого перцю (можна використовувати суміш перців).

На замітку! Спеції та трави можна додавати на свій смак і розсуд, а також в залежності від того, до яких страв буде використовуватися заправка. Я написала базилік, тому що він завжди дає приємний відтінок у смак і аромат, підходить практично в усі страви. Додавши часник можна додати гостроти.

Просте приготування

У зручну мисочку викладаємо жовток, додаємо півтори столових ложок теплої води і столову ложку сметани. Ретельно розтираємо їх в густу масу, так щоб не було грудок.

Тепер додаємо решту сметани, гірчицю, солимо, перчимо, додаємо базилік або прянощі на ваш смак, лимонний сік. Добре перемішуємо.

Можна використовувати за призначенням. Якщо не використовуєте відразу всю заправку, тоді просто накриваєте щільною кришкою або перекладаєте в зручну баночку з кришкою. Зберігати звичайно в холодильнику. Термін зберігання не більше чотирьох днів.

Пробуйте, впевнена вам сподобається. Приємного вам частування!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.