Молдавський пиріг – Рецепт без випічки – Готується з 260 г печива, 350 г вишневого варення, 400 г сиру і..

Необхідні інгредієнти:

  • 260 г печива – 30 шт
  • 200-250 г вишневого або іншого кислого варення
  • 200 мл води і 70-100 г вишневого варення для сиропу
  • 15 г чорного шоколаду 50% для прикраси

Необхідні інгредієнти для крему:

  • 400 г солодкого м’якого коров’ячого сиру або маскарпоне або вершкового сиру Філадельфія
  • 300 г сметани 25%
  • 120 г цукрової пудри
  • 20 г ванільного цукру
  • 120 г

З перерахованих інгредієнтів виходить торт розміром 18*21 см, вагою 1650 г, висотою 9 см.

Спосіб приготування:

Для крему змішайте м’яке вершкове масло разом з цукровою пудрою та ваніллю кілька хвилин. Нам потрібно отримати пухнасту і білясту консистенцію.

Окремо добре змішуємо вершки з солодким сиром. Якщо у вас більш зернистий сир, попередньо пропустіть його через дрібне ситечко або подрібніть вертикальним блендером, поки він не стане однорідним і пастоподібним.

Поступово додайте суміш вершків і сиру в змішане масло, перемішуючи до однорідності після кожної порції. Вийде однорідний і пухкий крем. Якщо крем погано тримає форму, поставте його в холодильник трохи застигнути.

Змішайте 200 мл води з 70-100 г варення, потім процідіть рідину в тарілку.

Підготувати тарілку: середину трохи змастити кремом (поверхню, на якій будемо збирати торт). Пропускаємо бісквіти через вишневий сироп, занурюючи їх на 2 секунди. Злийте зайвий сироп і викладіть печиво на кремовий шар на підносі. Викладаємо печиво таким чином, щоб вийшла «верхівка» з 2 рядів по 5 штук, з вільними проміжками близько 2 мм. Заповнюємо порожні місця солодкістю.

Покрийте все рівномірним шаром крему, використовуючи кондитерський мішок.

Продовжуємо шари, поступово зменшуючи кількість шпильок у кожному: для другого шару використовуємо 8 (2 ряди по 4 шпильки), для третього шару використовуємо 6, для четвертого використовуємо 4 і для п’ятого шару ми використовуйте 2 шпильки (2 ряди по 1 у кожному). Останній шар потрібно тільки покрити кремом.

Нарешті, покрийте краї кремом, що залишився, і поставте торт у холодильник на ніч або принаймні на 3-4 години. Перед подачею прикрасити тертим шоколадом.

Смакуйте із задоволенням! Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.