Два рецепти часникової пасти на зиму: ароматна заготівля для гурманів. Неймовірно смачно!

Взимку всі ми гостро відчуваємо брак свіжих фруктів і овочів. 

Тому і намагаємося заготовити якомога більше консервації в літній період. Сьогодні ми розповімо, як готується часникова паста на зиму, яка прикрасить будь-яку страву. Таку пасту можна додавати в супи, запіканки, соуси та навіть намазувати на бутерброд.

Часникова пікантність гарантована на цілий рік. А ще така заготівля заощадить час на метушню з чищенням часнику для кожної страви. Просто додаєте ложку-другу в суп і насолоджуєтеся.

Часникова паста на зиму

Складові:

  • 250 г часнику
  • 1 ч. л. солі
  • 30 мл оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку

Приготування:

1. Підготуйте стерилізовану суху банку обсягом 300 мл. Таку заготівлю краще зберігати в маленьких баночках, так що можете розкласти часникову пасту в банки ще меншого розміру.

2. Почистьте 250 г часнику і подрібніть його в блендері до стану пюре.

3. Додайте в блендер 1 ч. л. солі, 1 ст. л. лимонного соку і 30 мл оливкової олії. Збийте часникову пасту ще раз.

4. Перекладіть пасту в чисту банку, зверху налийте 1 ст. л. оливкової олії та закрийте кришкою.

Часникову пасту можна зберігати як в холодильнику, так і в морозильній камері. Паста в морозилці  не перетворюється в лід, а ще її можна порційно розлити по формах для льоду і накрити харчовою плівкою.

Часникова паста з зеленню

Складові:

  • 250 г часнику
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • 30 мл рослинної або оливкової олії
  • 2 гілочки кропу

Приготування:

1. Почистьте часник і подрібніть його в блендері. На жаль, м’ясорубка для цього не підійде, аж надто крупно вона подрібнює. А паста повинна бути однорідною.

2. Наріжте кріп і додайте його до часнику. Також надішліть в чашу блендера сіль, 1 ст. л. оцту і 30 мл рослинної олії. Збийте часникову пасту з зеленню до однорідного стану.

3. Пересипте ароматну суміш в суху стерилізовану банку і залийте зверху оливковою олією. Щільно закрийте банку з заготівлею і зберігайте в холодильнику.

Отже, через 20 хвилин у вас виходить дві чудових заготівлі з часнику. Їсти можна відразу. Особливо соус зі сметани з часником закрутить голову, навіть якщо його просто зачерпнути м’якою пампушкою. Рекомендуємо випробувати обидва рецепти.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.