Гострий і наваристий суп Харчо.

Пропонуємо вам рецепт грузинського супу. Це гострий і наваристий суп харчо. Можливо, наш рецепт не традиційний, але обов’язково вам сподобається.

Зазвичай в суп додають соус ткемалі та багато кінзи. Ткемалі успішно замінить соус сацебелі, а кінзу можна замінити петрушкою.

Бульйон зазвичай варять на яловичині. Використовують і м’якоть, і кістки. Чудовий суп виходить на реберцях. Якщо яловичина вам не до смаку, сміливо беріть свинину.

Інгредієнти для приготування супу харчо:

500 г м’яса (яловичина чи свинина);

3 л води;

2-3 ст. томатної пасти (можна замінити 0,5 кг помідорів);

100 г ядер волоських горіхів;

2-3 ріпчасті цибулини;

2/3 ст. рису (довгозерного);

4-5 зубків часнику;

1-2 ч. л. червоного меленого перцю;

1 ч. л. чорного меленого перцю;

1-2 лаврові листи;

1 ч. л. коріандру меленого;

Кинза чи петрушка.

Рецепт приготування супу харчо:

Приготування супу почнемо з бульйону. Залийте м’ясо холодною водою. М’ясо можете покласти як цілісним шматком, так і нарізати його порційними шматками. Ближче до закипання на бульйоні утворюється піна, її потрібно зняти шумівкою. Після закипання зменшіть вогонь та варіть бульйон 1,5-2 години.

Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Обсмажте її на олії до золотистого кольору і додайте до нього томатну пасту, розведену в невеликій кількості води. Сюди можна додати пару ложок соусу ткемалі або сацебелі.

Якщо пасти під рукою не виявилося, беріть свіжі помідори. Зніміть із них шкірку. Для цього надріжте кожен помідор і опустіть у окріп на 5-10 секунд. Після чого відразу перекладайте у холодну воду. Шкірка після такої процедури легко знімається сама. Очищені помідори дрібно наріжте або подрібніть у блендері

Ядра волоських горіхів просушіть на сухій сковороді, постійно помішуючи, хвилин 10-12. Після чого остудіть їх і подрібніть у блендері разом із часником та коріандром. Можна скористатися для цієї мети та ступкою

Як тільки бульйон буде готовий, покладіть в нього рис. Перед готуванням добре промийте рис у кількох водах. Це допоможе позбавитися непотрібного рисового крохмалю. Варити рис треба приблизно 15 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу переконайтеся в готовності рису і додайте в суп раніше приготовлену томатну заправку та спеції. Червоний мелений перець можна замінити на свіжий перчик чилі. Видаліть насіння і дрібно нарубайте м’якоть.

Кількість приправ та спецій у рецепті вказано приблизно. Орієнтуйтеся лише на свій смак та уподобання.

Практично в самому кінці додаємо горіхово-часникову масу. Доведіть до кипіння та вимикайте.

Подавайте суп гарячим із лавашем. Присипте зверху дрібно нарубаною зеленню кінзи або петрушки. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.