Виявляється, я все своє життя не вміла правильно варити картоплю. Про це мені повідомив знайомий повар, коли прийшов у гості

Виявляється, я все своє життя не вміла правильно варити картоплю. Про це мені повідомив мій знайомий, коли прийшов в гості. Я ніколи особливо над цим не замислювалася і робила все так, як колись в дитинстві вчила мама. Мені довелося визнати, що процес приготування картоплі не такий вже і простий, як може здатися на перший погляд.

Ось мої найгрубіші помилки:

Заливала картопля холодною водою.

Вибирала велику картоплю.

Відразу ж після приготування виливала воду.

Перед приготуванням очищала стару картоплю від шкірки.

Додавала сіль на початку приготування.

Як правильно варити картоплю?

1. Картоплю треба заливати окропом

Як розповів мені мій знайомий, якщо залити картоплю холодною водою, продукт під час приготування втратить всі вітаміни і мікроелементи. Через це, коренеплоди треба заливати окропом і варити на середньому вогні. Якщо ж варити на сильному, картопля потріскається і всередині буде сирою.

При правильному приготуванні молода картопля звариться за 20 хвилин.

2. Не варто нарізати неочищену картоплю

Якщо ви вирішили не чистити картоплю перед приготуванням, то розрізати її на шматочки не варто. Справа в тому, що тоді вона втрачає велику частину вітамінів і вже не несе в собі ніякої цінності.

Варити картоплю шматочками можна тільки тоді, коли ви хочете приготувати пюре.

3. Не зливайте воду після приготування

Вся рідина повинна випаруватися під час приготування. Цей етап найскладніший і до нього треба призвичаїтися. Зате таким чином, вам вдасться зберегти всі вітаміни і корисні властивості картоплі.

4. Чистити стару картоплю перед приготуванням не можна

Разом з шкіркою, ви видаляєте всі поживні речовини. Якщо ви все ж хочете очистити картоплю, то робити це треба гранично акуратно, намагаючись зняти шкірку тонким шаром.

5. Сіль треба додавати в кінці

Якщо ж додати сіль на самому початку приготування, це може вплинути на зовнішній вигляд картоплі. Крім того, він стане рихлим і несмачним.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.