Вишневий пиріг, як влітку. Беремо за основу 500 г замороженої вишні

Вишневий пиріг такий же соковитий і солодкий, як влітку, легко буде спекти в будь-яку пору року. За основу ми візьмемо півкіло морозива вишні. У процесі приготування ягоди настільки просочать тонкий шар ніжного тіста, що всі прийматимуть пиріг за справжній торт із дорогої кондитерської.

Інгредієнти (в розрахунку на форму розміром 31-23 сантиметри): 350 грамів борошна, чайна ложка розпушувача, 200 грамів вершкового масла, 1 яйце, 500 грамів мороженої вишні, 100 грамів води за стіл, 200 міллі0, сметани, 2 столові ложки цукрової пудри, столова ложка желфіксу.

Почнемо із тіста. У глибоку ємність пересипаємо борошно, туди ж додаємо розпушувач, цукор вершкове масло. Перетираємо все руками, потім розбиваємо до заготівлі яйце та сметану. Замішуємо м’яке, але водночас еластичне тісто. Дайте йому постояти під плівкою півгодини.

Саме час зайнятися іншими інгредієнтами. У каструлю перекладаємо вишню, вливаємо воду, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Як тільки цукор розчиниться і маса почне підкипати, робимо вогонь нижче середнього і додаємо желфікс. Перемішуємо, варимо ще три хвилини та відключаємо.

Застилаємо форму харчової плівкою та виливаємо в неї вишню. Вже за 15 хвилин вона застигне в апетитне желе.

Іншу форму аналогічного розміру застеляємо пергаментним папером. Рівним пластом розрівнюємо всередині тісто і ставимо на 12 хвилин в духовку при 180 градусах.

Сметану змішуємо з цукровою пудрою і загусником. Наносимо суміш шаром на вишню.

Зверху накриваємо коржем, що тільки запекся, і акуратно перевертаємо пиріг на робочу поверхню. Залишіть його застигати на ніч у холодильнику.

Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.