Беру майже кілограм яблук, трохи тіста і готую пиріг «Невидимий» (нагадує шарлотку, але як на мене – навіть смачніше). Ділюсь рецептом

Я люблю шарлотку, але часто замість неї часто готую пиріг «Невидимий». Назвала його так тому, що в ньому багато начинки та мало тіста, а на смак він виходить неймовірно ніжним! Все завдяки одній маленькій хитрості, якою поділюся з вами у процесі приготування. Пиріг можна приготувати і ввечері після роботи, і у вихідний. Весь процес підготовки до випікання триває не більше 15 хвилин.

Давайте приготуємо разом:

Яблука для пирога мають бути твердих сортів. Пухкі не підійдуть, т.к. вони зламаються у процесі перемішування інгредієнтів. Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і нарізаємо на тонкі півкільця.

Нарізані яблука перекладаємо в глибоку миску і зверху збризкуємо лимонним соком або лимонною кислотою, розведеною у воді. Так яблука не потемніють.

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо трохи ваніліну або ванільного цукру, щіпку солі та цукор. Кількість цукру можна регулювати на ваш смак залежно від того, солодкі у вас яблука або кислі. Збиваємо міксером до появи щільної пінки.

Потім додаємо молоко та розтоплене, але не гаряче вершкове масло. Знову все добре збиваємо міксером. Далі в борошно, що просіює, додаємо розпушувач, перемішуємо і додаємо в яєчну суміш. Збиваємо міксером до однорідності.

Тісто має вийти рідким, майже як на млинці.

Тепер яблука перекладаємо у тісто. Не лякайтеся, що яблук більше ніж тіста! Так і має бути.

Ставимо розігріватись духовку до 180°C.

Акуратно, намагаючись не поламати яблучні часточки, перемішуємо вміст миски. Суть у тому, щоб кожен шматочок яблука був у тісті.

Форму для випікання (у мене спеціально для кексів або хліба, але можна брати будь-яку) змащуємо вершковим маслом та застилаємо пергаментним папером, щоб легше було виймати пиріг. Тепер порційно та рівномірно викладаємо яблука у форму. В кінці зверху поливаємо тестом, що залишився. Забираємо у розігріту духовку на 45-50 хвилин.

Через 50 хвилин перевіряємо дерев’яною паличкою, чи готовий пиріг. Якщо паличка суха, то виймаємо. Даємо йому трохи охолонути і виймаємо із форми, знімаємо пергаментний папір.

Перед подачею зверху можна посипати цукровою пудрою.

Пиріг неймовірно ніжний! Все завдяки тонкій нарізці яблук. За тривалий час у духовці вони добре пропікаються, просочуються насолодою тіста і буквально тануть у роті! Обов’язково спробуйте приготувати цей пиріг. Впевнена, ви закохаєтеся в нього, як і я:)

Продукти:

– яблука – 900 г (4-5 шт)

– яйця – 2 шт

– цукор – 70 г

– молоко – 100 г

– борошно – 70 г

– ванілін – на кінчику ножа

– сіль – щіпка

– вершкове масло – 20 г

– Розпушувач – 1 ч.л.

– лимон – ⅓ шт

– цукрова пудра – для подачі

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.