Беру курячу печінку, кладу її в банки і відправляю в духовку. Через дві години насолоджуюся ніжним смаком цієї закуски

Куряча печінка – це дуже смачний продукт, який просто необхідно включати в раціон і дорослих, і дітей. Однак не всі можуть готувати субпродукти правильно. Тому печінка виходить або дуже сухою, або ж має неприємний присмак. Я навчилася готувати печінку в духовці. Вона виходить дуже ніжною. Причому одержувану консистенцію ви регулюєте самостійно.

Список необхідних інгредієнтів

Щоб приготувати оригінальну і ніжну закуску в банці, потрібно взяти такі інгредієнти:

  • 500 грам курячої печінки;
  • 50 грам розтопленого сала, але в крайньому випадку, можна замінити його вершковим маслом
  • головку цибулі;
  • шість часточок часнику;
  • сіль і перець на свій смак;
  • трохи сушеного тім’яну.

Якщо я готую закуску влітку, я намагаюся додавати пару листочків свіжої шавлії. Мені подобається, що він надає свіжий післясмак закусці. Також можна спробувати додати білий перець горошком або ж тертий мускатний горіх. Але в перший раз рекомендую готувати закуску за класичним рецептом, з мінімальною кількістю спецій і приправ.

Приготування за рецептом

Для початку потрібно промити печінку. Багато хто замочують її в молоці, але цей крок потрібно пропустити, тим більше якщо ви використовуєте свіжий продукт. Додаємо до печінки спеції і залишаємо на час, поки готуємо овочі.

Цибулю і часник потрібно очистити, промити і нарізати на скибочки. Використовуємо кілька скляних банок. На дно викладаємо наші овочі. Можна додати по дрібці солі. Викладаємо печінку, додаємо тім’яна. Якщо використовуєте свіжу шавлію, то також викладайте листочки між інгредієнтами. Зверху заливаємо все топленим салом.

Тепер прикриваємо все кришками і відправляємо в духовку. Якщо ви хочете отримати цілі шматочки, то варто готувати близько 30 хвилин при температурі в 180 градусів.

Для того щоб закуска легко перетворювалася в паштет, краще готувати при температурі в 100 градусів, але від двох до двох з половиною годин.

Мені більше подобається другий варіант. Печінку легко буде використовувати для бутербродів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.