«Шаркова» паска – настав час випробувати рецепт!

Сьогодні, шановні любителі смачненького, ми представляємо вам чудовий рецепт козонаку. Десерт готується не так, як класичний, але в результаті ви отримаєте справжній кулінарний шедевр, надзвичайно смачний. Жодне свято Великодня не обходиться без святкової паски. Рецептів козонаку багато, але нашим улюбленим залишається незмінний шаруватий козонак. Оригінальне варення з горіховою начинкою підкорило наші серця! Сьогодні ми крок за кроком ділимося цим випробуваним рецептом.

ІНГРЕДІЄНТИ

– 1 г сухих дріжджів

– 250 мл теплого молока

– 100 г розтопленого вершкового масла

– 50 г цукру

– 200 г просіяного рисового борошна

– 200 г просіяного борошна

– 0,5 чайної ложки солі

– в середньому 70 г

– 100 г подрібнених волоських горіхів, злегка обсмажених на сухій сковороді

– 1 або

– 1 г ваніліну

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ГЛАЗУРІВ  

– 50 г цукрової пудри

– 1 яєчний білок

– 1/4 чайної ложки солі

– 1 столова ложка лимонного соку

– 1 столова ложка какао-порошку

ІНГРЕДІЄНТИ ПОМАДКИ  

– 100 г цукрової пудри

– 100 г сухого молока

– 80 г згущеного молока

– 2 столові ложки картопляного крохмалю

– 1 крапля харчового барвника

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ  

1. Приготуйте майонез: змішайте в мисці тепле молоко з сіллю, цукром, 1 г сухих дріжджів і 70 г розтопленого масла. Добре перемішайте інгредієнти в мисці, потім додайте 100 г рисового борошна. Гомогенізуйте інгредієнти. Накриваємо миску рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

2. Приготуйте тісто: розбийте яйце в миску з майонезом, додайте ваніль і борошно, що залишилося. Вимішуйте тісто, поки воно не стане нелипким. З готового тіста сформувати кулю, помістити в миску і накрити рушником. Дайте тісту піднятися в теплому місці протягом 1 години.

3. Викладіть тісто на робочу поверхню і розділіть його на 10 рівних частин. З розділеного тіста сформуйте кульки. Кожну кульку розкачати за розміром форми для запікання.

4. Зберіть булочку: візьміть стійку, змастіть її невеликою кількістю розтопленого вершкового масла, що залишилося, і викладіть у форму для випікання. Зверху посипати 1-2 столовими ложками волоських горіхів. Візьміть наступну верхівку і змастіть її джемом, а потім покладіть поверх верхівки волоського горіха.Те ж саме зробіть з рештою бадиллям та інгредієнтами. Останнім шаром повинен бути верхній, змащений тільки вершковим маслом.

5. Накрийте форму рушником і дайте пирогу відпочити 20 хвилин. Після закінчення часу зніміть рушник і поставте в попередньо розігріту до 180°C духовку приблизно на 35 хвилин. Час випікання залежить від кожної окремої духовки.

6. Приготуйте глазур: яєчний білок збийте з сіллю в мисці до отримання білої піни. Потім додайте цукрову пудру і какао-порошок. І збити склад, використовуючи міксер. В апетитну глазур влийте 1 столову ложку лимонного соку і перемішайте інгредієнти.

7. Приготуйте помадку: з’єднайте в мисці цукрову пудру з сухим молоком і згущеним молоком, потім добре перемішайте склад протягом 10-20 хвилин. Розділіть композицію на кілька рівних частин (в залежності від того, скільки кольорів помадки ви хочете). До кожного додайте по 1 краплі харчового барвника. Добре перемішайте кольорові склади.

8. Візьміть порцію кольорової помадки, викладіть її на робочу поверхню, посипану крохмалем, і зліпіть потрібну прикрасу для торта. Зробіть те ж саме з іншими частинами помадки.

9. Дістаньте апетитний пиріг з духовки і прикрасьте його глазур’ю і милими фігурками з помадки.

Бажаємо вам приємного апетиту з вашими близькими!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.