Підглянула рецепт “незвичайно смачних” котлет, у знаменитого кухаря, і тепер рідні просять готувати лише так: секрет у пропорції

Рецепт таких смачних котлет я дізналася від старого м’ясника, вирішила скористатися його порадою і приготувати котлети. Справді дуже смачний варіант, робила схожі, але тут фішка в тому, що потрібно витримати пропорції обов’язково.

Рецепт

Фарш – 1 кг

Хліб у сухому вигляді – 200 г

Сіль – 1 ч.л.

Чорний перець – за смаком

Цибулина – 1 шт

Часник – 3 – 4 зуб (за бажанням)

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Отже, починаємо: Беремо фарш 1 кг, у мене сьогодні свинина, можна брати змішаний. Відразу ж прокрутимо 1 цибулину через м’ясорубку.

Тепер розповім фішку таких котлет: На 1 кг фаршу потрібно додати 40% хліба.

40% хліба, беруть вже замоченого і віджатого, сухого десь треба 200 грам. Хліб можна брати будь-який, навіть найдешевший чи підсушений

Решта все до смаку. Обов’язково цибулину, я її прокрутила вже разом із фаршем, сіль 1ч.л., чорний перець за смаком і часник за бажанням, я останнім часом додаю щось одне, або цибулю – або часник.

Формуємо котлети, вага моїх котлет – 90 грам. Панірувати такі котлети не потрібно.

Обсмажуємо на олії на середньому вогні до готовності, з кожного боку по 6-7 хвилин. Ще величезний плюс таких котлет, від них немає нагару в олії, тому в процесі смаження олію не змінюю, вона залишається чистою і практично не вбирається в котлети.

Ось такі котлети вийшли, але я завжди готові котлети пропарюю в духовці або на сковороді. Додаю грам 30 вершкового масла, закриваю кришкою і тушу на повільному вогні хвилин 20. Якщо в духовці, то складаю в гусятницю і закриваю. Тепер котлетки готові, подаємо їх із будь-яким гарніром, і обов’язково з підливою.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.