Продавці в рибному магазині косо дивляться на мене: скупила всю скумбрію. Я просто вмію її смачно солити (подаю до картоплі)

Я напевно якась “дивна”, але скумбрію я купую КІЛОГРАМАМИ! Беру в рибному магазинчику поряд з будинком, і продавці вже сахаються від мене) Ну в хорошому сенсі слова, вони раді, що скумбрія у них добре продається.

Справа в тому, що рибу ми в сім’ї дуже любимо. Я її сама солю, марину, і ось сьогодні хотіла поділитися рецептом скумбрії пряного посолу.

Готується нескладно, а виходить дуже смачно!

Як приготувати скумбрію пряного посолу?

Починаємо, звичайно, з підготовки риби:

Розморожуємо, зрізаємо плавці, позбавляємося нутрощів і прибираємо голову.

Вибираємо ємність для засолювання. Зручно використати пластикові контейнери середнього розміру. Я завжди їх і беру – там і кришка є, навіщо використовувати каструлі))

Кладемо туди скумбрію.

Готуємо розсіл:

Дістаємо каструлю середнього розміру, вливаємо чисту воду, додаємо спеції, цукор та сіль. Доводимо до кипіння і кип’ятимо дві хвилини.

Не забудьте остудити розсіл перед тим, як готувати далі! Він має бути холодним!

Щільно укладаємо рибу в контейнер чи іншу ємність, у якій будемо солити.

Заливаємо готовим розсолом остаточно, щоб ніякі частини риби не залишалися відкритими, це важливо. Накриваємо кришкою, забираємо в холодильник мінімум на дві доби. За цей час рибку можна кілька разів перевернути.

ВАЖЛИВА ПРИМІТКА: кількість розсолу залежить від кількості та розміру скумбрії. Готуйте стільки розсолу, щоб він повністю покривав скумбрію.

За 2 доби скумбрія виходить малосольна. Якщо хочете, щоб риба була ще ароматнішою і мала солоніший смак, залиште її в холодильнику ще на 1-2 дні. Довше солити не рекомендую, вийде вже зовсім не те.

Ось і все, скумбрія пряного посолу готова! Акуратно наріжте та викладіть на тарілку. Для гарної подачі можна прикрасити її листям свіжої петрушки. Повірте, це дуже смачно, сміливо подавайте гостям чи на сімейну вечерю!

Я зазвичай подаю до вареної картоплі. Як на мене, це ідеальне поєднання. А як ви вважаєте?

Які інгредієнти потрібні:

Скумбрія

Для розсолу (з розрахунку на 250 мл)

Вода – 1 склянка;

Чорний перець горошком – 6 шт;

Гвоздика – 2-3 шт;

Коріандр – 10 г;

Цукор – 1 столова ложка;

Сіль – 2 столові ложки;

Запашний перець – за смаком;

Листя свіжої петрушки для подачі або будь-яка інша зелень

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.