Перець гострий маринований на зиму цілком рецепт з фото крок за кроком. Мій улюблений рецепт

Як маринувати гострий перець цілком на зиму простий рецепт з оцтом в банку в кисло-солодкій заливці

Інгредієнти:

На банку 580 мілілітрів:

200 грам яблучного оцту
200 грам цукру
200 грам гострого перцю
Як приготувати гострий перець
У мене два види гострого перцю – дуже пекучий, який я купила на ринку і напів-гострий, який виростила сама – тут і червоний, і зелений. У перцю відрізаємо хвостики ось таким чином, очищати від насіння його не треба. Якщо хочете використовувати перець цілком, постарайтеся вибирати високі баночки так, щоб його можна було встановити вертикально, не розрізаючи. Не звертайте уваги, що я працюю з перцем без рукавичок, я звикла, якщо ви побоюєтеся, краще надіньте рукавички.


Таким же чином поступаємо з більш пекучим перцем – відрізаємо хвостики і укладаємо вертикально в банки. Намагайтеся щільніше укладати перець один до одного так, щоб в банках залишалося якомога менше пустого простору. Ось таким чином я поклала весь перець. Тепер, згідно з рецепту, засипаємо цукор в баночки, злегка їх струшуючи, до самого верху, заповнюючи всі порожнини. Підготовлені таким чином баночки заливаємо оцтом. У мене домашній яблучний оцет. У минулому році я заливала перець червоним виноградним оцтом, було дуже смачно.
Допомагаємо собі ножем так, щоб з банок вийшло все повітря і цукор повністю просочився оцтом. Доливаємо оцет до самого верху,, закриваємо банки кришками і перевертаємо баночки туди, сюди до тих пір, поки цукор повністю розчиниться і вийде густий кисло-солодкий сироп. Ця процедура займає приблизно 10 хвилин.
На банку обсягом 580 мл у мене пішло приблизно по 200 г гострого перцю, цукру і оцту. Після такої маніпуляції, знову відкрийте кришки і долийте оцет до самого горлечка банки. Отже, друзі, ось, що в результаті у вас повинно вийти – після ретельного перемішування, на денці немає навіть ознак цукру, він повністю розчинився і перетворився в густий кисло-солодкий маринад.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.