Оригінальні та смачні рулетики з пекінкі з копченою куркою

Такий варіант готується у вигляді рулетиків, де в якості основи використовуються салатні листя, а всередину закладається начинка. При цьому вона може бути абсолютно будь-який. Мені ж хочеться запропонувати сьогодні приготувати його з такою начинкою, як копчена куряча грудка.

Таке оригінальне і чарівне блюдо можна готувати на святковий стіл. І я хочу Вас запевнити, що на столі воно довго не застоїться. Кожен захоче покласти собі на тарілку ажурний рулетик. Ну, а спробувавши, відразу ж вирішать, що зробили це не дарма.

Нам знадобиться:

  • копчена куряча грудка – 1 шт
  • листя салату – 6 – 7 шт
  • цибуля червоний – 0,5 шт
  • цибуля зелена – 4 -5 пір’я
  • кріп – 4 – 5 гілочок
  • огірок – 1 шт
  • оцет 9% – 1 ст. ложка

Для заправки:

  • сметана – 3 ст. ложки
  • гірчиця – 2 ч. ложки (якщо любите погостріше то 2 ст. ложки)
  • мелений коріандр – 1 ч. ложка
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

приготування:

1. Червоний цибулю порізати дуже тонкими півкільцями. Якщо головка велика, то розрізати ще на дві половинки, вийдуть не півкільця, а четвертинки. Скропити його оцтом і дати трохи полежати.

2. З курячої грудки очистити шкіру і порізати її кубиками. Шкіру рекомендую прибирати обов’язково. По-перше, в ній повно холестерину, а по-друге, вона буде відчуватися, як чужорідний елемент. Тобто вона не зможе з’єднатися з усіма компонентами (це твердження, звичайно ж, на мій погляд).

З огірка очистити шкірку і порізати такими ж за розміром кубиками.

3. Порізати зелена цибуля і подрібнити кріп, попередньо зрізавши у нього грубі стебла.

4. Приготувати заправку. Для цього змішати сметану, гірчицю і мелений коріандр, додати сіль і перець. Заправити вміст.

5. Листя салату по необхідності обполоснути прохолодною водою і обсушити. Зрізати грубі прожилки з підстави листа. Їх не викидайте, потім можна буде додати їх хоч в суп, хоч у другу страву, хоч в будь-яке інше блюдо. Нагадаю, що в основі листка скупчуються всі вітаміни.

Викласти порцію салату на кожен лист і згорнути його рулетиком.

Салати з пекінської капусти - 10 простих і смачних рецептів

Можна при цьому сколоти його зубочисткою. Але можна залишити і просто так, особливо, якщо листя не маленькі. Дивіться за зовнішнім виглядом, якщо вдалося згорнути так, що він самостійно не розгортається, то так і залиште.

Ось такий красивий салат у нас вийшов. І якщо Ви подумаєте, що це якась новинка, то це не так. Скажіть, як часто Ви викладаєте закуски і салати на зелене листя? … Ось – ось … І тут все те ж саме, вміст викладаємо на листя, і звертаємо їх рулетиком, і отримуємо в результаті порційну закуску. Знаючи скільки прийде гостей, така кількість можна і приготувати. Ну і на запас трошки …, раптом комусь захочеться добавки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.