Найсмачніший рецепт Наполеона

Найсмачніший рецепт Наполеона

Листкове тісто:

Просіюємо на робочу поверхню або миску 4 склянки борошна (стакан 250 гр.), натираємо на терці 400гр. дуже холодного вершкового масла (можна трохи підморозити), з’єднуємо з борошном, не сильно перемішуючи. Змішуємо в склянці 1 яйце і 1 столову ложку оцту 9%, доливаємо склянку до верху крижаною водою і трохи додаємо до борошна, збираючи тісто. Акуратно вимішуємо до того моменту, поки тісто не збереться в однорідну грудку.

Далі поділяємо тісто на 8 рівних частин і забираємо на 1,5-2 години в холодильник (можна на ніч).

Готуємо крем «Пломбір»:

Змішуємо 40г кукурудзяного крохмалю, одне яйце та 200г цукру. У сотейнику доводимо до кипіння 400мл. молока і, вливаючи тонкою цівкою, змішуємо з цукрово-крохмальною масою, ставимо на мінімальний вогонь і варимо, постійно помішуючи, до загусання, наприкінці додаємо 100г. вершкового масла. Перша частина крему готова, залишаємо її охолоджуватися.

Випікаємо коржі:

Кожну кульку тіста розкочуємо, вирізаємо корж (формою або за допомогою тарілки і ножа), краї, що залишилися, не викидаємо і теж випікаємо! Їх ми подрібнюємо в крихту, і робимо обсипання для торта. Коржі проколюємо вилкою та викладаємо на пергамент, випікаємо при температурі 200 градусів до золотистого кольору.

Збираємо торт:

Збиваємо 200 г вершків 33% до густого та пишного стану, що з’єднуються з першою частиною крему і добре промазуємо всі коржі. Верхній корж і бічні частини торта теж змащуємо кремом, потім обсипаємо його крихтою.

Залишаємо торт на ніч у холодильнику, і наступного дня насолоджуємося найсмачнішим домашнім Наполеоном.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.